Het succes achter de 11 stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Succesvolle klantcase : Maarten van der Weijden & 11 stedenzwemtocht

Met zijn stichting hoopt Maarten van der Weijden het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Maarten van der Weijden, gouden medaille winnaar tijdens de 10km open water zwemmen in 2008, heeft het geluk gehad om acute leukemie te overleven omdat er onderzoek beschikbaar was. Dit heeft hem doen realiseren dat je niet vecht tegen kanker, je hebt simpelweg de pech dat je er mee te maken krijgt. De enige manier om meer mensen hetzelfde geluk te geven en te kunnen herstellen van kanker is door het faciliteren van meer kankeronderzoek. Daarom zet de Maarten van der Weijden Foundation zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Om deelnemers aan de 11 stedenzwemtocht (1ste editie al in 2018) zo goed mogelijk te ondersteunen heeft de foundation gekozen om gebruik te maken van het event fundraising platform van iRaiser. Deelnemers krijgen zo de beschikking over krachtige tools voor hun peer 2 peer fondsenwerving. Ze krijgen de beschikking over een eigen actiepagina die ze de ruimte geeft om te vertellen over hun motivatie om met Maarten mee te zwemmen en zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Succesvolle klantcase : Maarten van der Weijden & 11 stedenzwemtocht

3 redenen waarom wij voor iRaiser hebben gekozen:

✔ Schaalbaar: We hebben tijdens de eerste editie van de 11 stedenzwemtocht ervaren hoe belangrijk het is dat een oplossing op het juiste moment weet mee te schalen. Dit is precies wat iRaiser doet. Ze zijn daarmee een vertrouwde partner tijdens de verschillende live uitzendingen op televisie waarbij we in zeer korte periode grote aantallen bezoekers en donaties moeten verwerken.

✔ Flexibiliteit: Vanuit de eenvoudige back-end bieden ze ons de mogelijkheid om verschillende events en sub-events te starten met allemaal een eigen inschrijving en mail flow zodat wij in staat zijn onze verschillende wensen vorm te geven.

✔ Veiligheid: iRaiser heeft een zeer goede reputatie als het gaat om de veiligheid van jullie waardevolle data en beschermt de gegevens van actievoerders en donateurs als beste.

Tijdens het weekend van de 11 stedenzwemtocht hebben we indrukwekkende resultaten behaald. Met een piek van 7,5 donatie per seconde zagen we tijdens de finish van Maarten gemiddeld € 13.000 per minuut binnenkomen. De campagne heeft in totaal 5 maanden geduurd en tijdens deze periode zijn iets meer dan 600 deelnemers samen met Maarten in actie gekomen om fondsen te werven voor de 11 geselecteerde onderzoeken in samenwerking met KWF, KiKA en Roparun.

Succesvolle klantcase : Maarten van der Weijden & 11 stedenzwemtocht

Deelnemers zwommen samen met Maarten in 1 of in alle 11 de steden tijdens zijn legendarische poging om de 195 km lange Elfstedentocht te zwemmen.

Na 3 dagen zwemmen, gesteund door 600 deelnemers en eindeloos veel supporters, heeft Maarten de finish gehaald. Zijn poging was tijdens het gehele weekend via alle grote media kanalen te volgen. De NOS heeft gedurende de gehele tocht een online live stream onderhouden en tijdens de finish was er een piek van 1.3 miljoen kijkers via live televisie.

Succesvolle klantcase : Maarten van der Weijden & 11 stedenzwemtocht

In totaal hebben 177.000 mensen een donatie gedaan met een totaal van € 5.160.288 aan donaties verwerkt door het iRaiser platform.

Door verbeteringen gedaan door iRaiser zijn we nog beter in staat geweest om de pieken in donaties tijdens de finish van Maarten te kunnen verwerken.

Een betrouwbare, veilige & schaalbare oplossing.

” Tijdens de eerste editie van de 11 stedenzwemtocht wisten wij niet wat we konden verwachten en waren we compleet overrompeld door het aantal bezoekers en donateurs op het platform. Dit succes heeft ons in staat gesteld om bovenverwachting veel op te halen en meer onderzoeken te kunnen steunen dan wij initieel voor ogen hadden. Ook was het voor ons de trigger om een tweede editie te organiseren. Met de ervaring van de eerste editie op zak wisten we wat we nodig hadden en wat iRaiser ons kon bieden. Een betrouwbare, veilige en schaalbare oplossing om de grote pieken in bezoekers en donateurs te kunnen verwerken. De keuze voor iRaiser voelt vertrouwd en zij hebben er wederom voor gezorgd dat alles goed blijft werken juist op de moment dat het voor ons cruciaal is. Nu hebben we tijdens deze pieken zoveel mogelijk donaties op kunnen halen om ons doel te realiseren! “

– Maarten van der Weijden ,
Oprichter Maarten van der Weijden Foundation  

Wil je deze klantcase downloaden?