Vandaag is het zo ver: De Nacht van de Vluchteling 2018. Deelnemers kunnen in de avond 10 km of 20 km lopen. Om klokslag middernacht zullen er op vier locaties in Nederland lopers beginnen aan een tocht van 40 km. Allemaal met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

De Nacht van de Vluchteling 2018

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling deze nacht waarin duizenden deelnemers lopen om geld in te zamelen voor hun medemens, waar ook ter wereld. Vorig jaar is via het platform van iRaiser een recordbedrag van 1,6 miljoen opgehaald. Natuurlijk hopen we dat dit bedrag vanavond zal worden overtroffen maar met zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, honger of geweld is elke euro belangrijk.

Vanavond zal de Nacht van de Vluchteling live te volgen zijn op NPO2.

Zie ook: www.nachtvandevluchteling.nl