Hoe het Louvre online fondsenwerving inzet om werken te restaureren of nieuwe werken te kunnen kopen.

Succesvolle klantcase : Het Louvre

Met meer dan 10.2 miljoen bezoekers in 2018 is het Louvre het drukst bezochte museum ter wereld. Elk jaar organiseren zij een 4 maanden durende crowdfunding campagne met een specifiek doel om een werk te restaureren of om een nieuwe meesterwerk te kunnen kopen. Deze campagne loopt naast de reguliere fondsenwerving waar donateurs met een eenmalige of maandelijkse donatie het museum in het algemeen kunnen ondersteunen.

Het Louvre is in juli 2016 begonnen met het gebruik van het donatie platform van iRaiser.

Succesvolle klantcase : Het Louvre

Waarom wij voor iRaiser gekozen hebben

✔ Een oplossing die altijd beschikbaar is en voldoet aan de hoge eisen van databeveiliging: met onze reputatie als museum kunnen wij ons geen risico’s veroorloven.

✔ Een flexibele oplossing met veel mogelijkheden: de optie om formulieren in meerdere talen en valuta te kunnen aanbieden past bij onze grote groep internationale donateurs, de mogelijkheid om ongelimiteerd campagnes aan te maken geeft ons de mogelijkheid om voor elke doelgroep een specifiek formulier in te richten met bijpassend design en geef bedragen en dit alles is terug te vinden in de overzichtelijke back-end.

✔ Een innovatieve en flexibele donatie module: mobile first design met de mogelijkheid om conversie door te meten met Google Tag Manager & Google Analytics en een synchronisatie naar jullie CRMS.

✔ iRaiser’s jarenlange ervaring in online fundraising

Succesvolle klantcase : Het Louvre

De eerste crowdfunding campagne van het Louvre is al 9 jaar geleden gestart. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij we het publiek specifiek vragen om hun steun in een specifiek project. Sinds we gestart zijn met het gebruiken van de oplossing van iRaiser hebben we 3 verschillende crowdfunding campagnes die elk 4 maanden geduurd hebben voorbij zien komen. We hebben via deze campagnes 2 miljoen euro opgehaald in 3 jaar tijd met een gemiddelde donatie van 150 euro. Het meest voorkomende bedrag was € 50 euro. In totaal hebben we meer dan 10.000 donaties mogen ontvangen waarvan 60% periodieke giften zijn geweest. In deze periode hebben we een significante toename gezien in het aantal donateurs. We hebben een nieuwe en jongere doelgroep aan kunnen spreken en veel van onze offline donateurs zijn online donateurs geworden. Voor het gebruik van iRaiser, 60 % van alle donaties kwamen binnen via offline, nu met het donatie platform van iRaiser is dat omgedraaid: 60% van de donaties komen binnen via digitaal. Het gebruiksvriendelijke en moderne formulier heeft ons zeker geholpen met het bewerkstelligen van deze resultaten!

Succesvolle klantcase : Het Louvre

Een innovatieve en flexibele tool

” De oplossing heeft een frisse uitstraling en de formulieren en velden zijn makkelijk te wijzigen. We zijn nog steeds onder de indruk van de expertise van iRaiser als het gaat over online donaties. Ze hebben ons echt geholpen met een innovatieve tool en maken het mogelijk om echte analyses uit voeren en zo onze campagnes te optimaliseren. “

Dinah Wajsgrus,
Development Manager bij het Louvre Museum
 

Key Learnings

  • iRaiser’s donatie platform past perfect bij de noodzaak voor culturele organisaties om fondsen te gaan werven, ook al kost het soms tijd om deze te overtuigen om met online fondsenwerving te starten.
  • iRaiser’s expertise in online fondsenwerving maakt een significant verschil, daarnaast waren wij als museum op zoek naar oplossing die zowel betrouwbaar als veilig was om te kunnen starten met online fondsenwerving.
  • Via Googe Tag manager kunnen wij precies de impact en effectiviteit van verschillende campagnes meten en terugkijken

Bekijk onderstaande video om meer te leren over het Become a Patron programma

Wil je meer weten download dan hier deze case story